Stresan posao uzrokuje depresiju (VIDEO)

Posmatranjem 1000 32-godišnjaka psiholozi su došli do zaključka kako je u 45% slučajeva kada se pojavila depresija bila uzrokovana stresnim zaposlenjem.
Visoko zahtjevni poslovi u kojima je nemoguće kontrolisati rezultate u kombinaciji s dugotrajnim radnim vremenom i velikom količinom posla uzrokuju češće pojavljivanje depresivnog stanja.
Psiholozi su za potrebe istraživanja pronašli osobe najrazličitijih zanimanja, uključujući glumce, hirurge, pilote, novinare i policajce. Postavili su im pitanja poput: rade li duže nego što bi trebali, osjećaju li prevelik pritisak, je li njihov posao pretjerano emotivan i jesu li im poslovni zadaci uvijek jasni.
Istraživanje je pokazalo kako je u 45% slučajeva anksioznosti ili depresije kod prethodno mentalno zdravih osoba uzrokovao stresan posao.

Stručnjaci kažu kako je najvjerojatnije razlog koji dovodi do takvih psihičkih stanja to što osobe koje rade previše nemaju vremena za društvene aktivnosti, te kako bi se na neki način trebalo upozoriti zaposlenike na takvim radnim mjestima na opasnosti, te ih potaknuti da posao ipak obavljaju fleksibilnije i ne provode toliko vremena na radnom mjestu.

Video  primjer posljedice strasa na poslu:

 

 

Please follow and like us:
0