Kontaktirajte psihologa – psihoterapeuta

       Jasna P. Subašić, dipl. psiholog  

 Kognitivno – bihevioralni terapeut u superviziji

 Kontakt tel:  061/ 22 – 88 – 99

  Obrazovanje:

–          Kognitivno – bihevioralna psihoterapeutkinja u superviziji – Psiho – Integrum društvo za obrazovanje i usluge d.o.o. i HUBIKOT (Hrvatskog udruzenja za kognitivno  – bihevioralne terapije), akreditovani član Europskog udruženja za bihevioralno-kognitivne terapije (EABCT)

–          Diplomirana psihologinja,  Uneverzitet u Sarajevu, Filozofski fakultet, Odsjek za psihologiju (2006)

–          Master studij,  Univerzitet Džemal Bijedić u Mostaru, Nastavnički fakultet, Odsjek za psihologiju (2011)

Dodatno obrazovanje i treninzi:

–           „Rastimo zajedno“ , Certificirana voditeljica radionica za roditelje; In Fondacija, Banjaluka i UNICEF, Hrvatska (2011)

–           „Autizam danas“, seminar i radionice, trening rada sa djecom u autističnom spektru, 23. 06. – 04.07. 2009 god;  UO URDAS, Sarajevo i Speach Pathology Group, USA

–          „Podrška akcijama u korist djece i mladih iz rizičnih i ugroženih grupa u BiH“; Ambasada Republike Italije i Prosvjetno – pedagoški zavod, Sarajevo (2010)

–          „Razvoj djece predškolske dobi“, Društvo zaposlenika predškolskih radnka u FBiH, (2010)

Radno iskustvo:

–          Više godina iskustva u radu sa odraslima i djecom, u državnim ustanovama (JU „Djeca Sarajeva“, 2009-2012) i u privatnoj praksi.

–          Individualna psihoterapija i savjetovanje u radu sa odraslima sa problemima depresije, anksioznih poremećaja, teškoća u učenju, niskog samopoštovanja, bračnih problema, traumatskih iskustava, suočavanja sa stresom, itd.

–          Individualni rad sa djecom i adolescentima

–          Organiziranje edukativnih radionica za roditelje u cilju jačanja roditeljskih kompetencija

–          Organiziranje  tematskih psiholoških radionica za žene  (razvoj asertivnosti, razvoj vlastitih potencijala , jačanje samopoštovanja, učenje problem – solving tehnika, itd), i

psiholoških radionica za djecu i mlade (razvoj socijalnih vještina, samopouzdanja, učenje problem-solving tehnika, razvoj empatije,kreativnosti, profesionalna orjentacija i druge)

Urednica je edukativnog, psihološkog portala za djecu i odrasle –  www.psiholog.ba . Udata, majka troje djece.  Živi i radi u Sarajevu.

Be the first to comment

Leave a Reply