Ostavite stres u “Sobi bjesa” (VIDEO)

Sigurno ste nekada osjećali bijes i poželjeli da porazbijate sve po kući. Međutim kako biste na pravi način kanalisali bijes najbolje je da razumno utječete na sebe i svoje ponašanje i izbegnete brzoplete reakcije.
Ipak ukoliko ne možete da se oduprete želji za fizičkim oslobađanjem od stresa, onda je “Soba bjesa” idealno mjesto za vas.

To je prostor koji zasigurno liječi i oslobađa vas negativnih osjećanja, a jeftinije je od iskaljivanja bijesa nad sopstvenim nameštajem.

Na ovakvu ideju došla je Dona Aleksandra, uspješna žena iz Dalasa, koja je osmislila “Sobe bjesa”. Klijenti imaju mogućnost da razbijaju stvari po sobi u trajanju od pet do 25 minuta zavisno od toga koliko su bijesni i naravno koliko su platili seansu.

“Soba bijesa” mijenja i oblik, pa tako može postati i kancelarija, spavaća soba, pa čak i kuhinja za žene koje su prezasićene poslovima u kuhinji. Klijentima je dozvoljeno da razbiju sve ispred sebe, i to različitim tehnikama. Mogu sa sobom ponijeti i palicu, a ukoliko žele, stvari mogu i ručno da razbijaju.

Pisac Deni Galager je isprobao ovaj vid terapije i svoje iskustvo je prenio putem novina.
– Odabrao sam kancelarijske prostorije, jer sam radio u novinama i oduvjek želio da odem sa tog radnog mjesta. Rezervisao sam 15 minuta, ali sve je potrajalo 13 minuta. Bio sam iznenađen, ali količina bijesa u meni postala je nepodnošljiva, pa mi je ovaj vid pražnjenja dobro došao, kaže Deni.

Dona navodi da su mušterije svih profila od domaćica preko poslovnih ljudi i da su potrebe različite. Većina odatle izlazi kao “nova osoba”, ali psiholozi upozoravaju da istresanje bijesa putem agresije nije uvjek pozitivno.

Pogledajte video iz “sobe bjesa”