Zadovoljstvo na poslu prenosi se i na porodicu (VIDEO)

Ljudi koji su zadovoljni svojim poslom te rade u okružju gdje vlada ugodna atmosfera takvo raspoloženje prenose i u privatni život, pokazuje američko istraživanje.
Istraživanjem je obuhvaćeno 67 zaposlenika koje su psiholozi pratili dvije sedmice.

Ispitanici su svakodnevno ispunjavali dvije ankete, jednu na početku radnoga dana, a drugu neposredno prije odlaska u krevet.
Ispitanici su ispunili i zasebnu anketu prije nego što je istraživanje počelo te još jednu nakon završetka istraživanja.

Psiholozi su otkrili da su zaposlenici koji su zdušno obavljali svoj posao i uživali u njemu bili znatno bolje raspoloženi kod kuće. Napominju da se to odnosi na zaposlenike koji su radili opušteno i u ugodnoj radnoj atmosferi, a ne na radoholičare i ovisnike o poslu.

‘Otkrili smo da radoholičari kod kuće češće imaju sukobe s porodicom. Za razliku od njih, zaposlenici koji su posvećeni poslu u normalnoj mjeri bili su bolje raspoloženi kod kuće’, pojasnili su profesori psihologije Clive Fullagar i Satoris Culbertson koji su radili na istraživanju.

Naravno da uvijek postoji i ona druga strana kada je posao u pitanju, pogledajte u nastavku šta stres na poslu moze da učini od radnika:

 

 

 

Please follow and like us:
0